Θεσσαλονίκη | Γυναίκα συγκατοικούσε με 27 κουνέλια σε μικρό διαμέρισμα

Θεσσαλονίκη | Γυναίκα συγκατοικούσε με 27 κουνέλια σε μικρό διαμέρισμα

Σε ένα διαμέρισμα περίπου 50-60 τετραγωνικών μέτρων στη Θεσσαλονίκη, μια γυναίκα είχε παρέα 27 κουνέλια. Το περιστατικό, που εξελίχθηκε σε μια πραγματική φιλοζωική ιστορία, αποτέλεσε θέμα συζήτησης στο πλαίσιο μιας συνέντευξης στην ΕΡΤ με τον Στέλιο Γερονυμάκη, εθελοντή ομάδας διάσωσης και προστασίας άγριων ζώων.

Σύμφωνα με τον κ. Γερονυμάκη, αυτή η περίπτωση δεν είναι εντελώς ασυνήθιστη στον κόσμο των ζώων. Συνηθίζεται άλλωστε να αγοράζονται ζευγάρια ζώων με σκοπό την παρέα και την αναπαραγωγή τους και έτσι από ένα αρχικό ζευγάρι κουνελιών, το πλήθος αυξάνεται ραγδαία.

Στην περίπτωση αυτή, οι συνεργάτες του κ. Γερονυμάκη ειδοποιήθηκαν από ένα συγγενικό πρόσωπο της γυναίκας για το ιδιαίτερο περιβάλλον που επικρατούσε στο διαμέρισμα. Μετά από επίμονες προσπάθειες, κατάφεραν να πάρουν τα κουνέλια. Όπως ανέφερε ο κ. Γερονυμάκης, η κατάσταση στο διαμέρισμα ήταν εξαιρετικά δυσάρεστη, με διαχυμένα κόπρανα και έντονη δυσοσμία. Σύμφωνα με τον εθελοντή, η γυναίκα που φιλοξενούσε τα ζώα φάνηκε να έχει υπερβεί τα όρια της φιλοζωίας.

 

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.