Νέα Αγχίαλος | Παραδώθηκε το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για την έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών

Νέα Αγχίαλος | Παραδώθηκε το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για την έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών

Σήμερα, Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, παρέδωσε το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στην αποθήκη πυρομαχικών της 111ης Πτέρυγας Μάχης (111 ΠΜ) στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια.

Οι έρευνες διαπίστωσαν ότι υπήρχε πλημμελής καθαρισμός στο βόρειο μέρος του επικλινούς και δύσβατου τμήματος του στρατοπέδου, από όπου ξεκίνησε η φωτιά και προσέγγισε τον χώρο των αποθηκών. Η πολύ μικρή αντιπυρική ζώνη γύρω από τις αποθήκες δεν ήταν αρκετή για να αντιμετωπίσει το έντονο θερμικό φορτίο λόγω της γρήγορης εξάπλωσης της φωτιάς στο μη αποψιλωμένο αυτό τμήμα του στρατοπέδου, με αποτέλεσμα την έκρηξη των βομβών των κλινών στον βορείο τομέα των αποθηκών.

Το πόρισμα επιβεβαιώνει πως οι κλίνες που είχαν εντοπιστεί στις αποθήκες ήταν σύμφωνες με τα διεθνή πρότυπα και περιείχαν αποκλειστικά Βόμβες Γενικής Χρήσης, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Δένδιας, έχει δώσει εντολή για την αξιοποίηση των ευρημάτων του πόρισματος στην εφαρμογή απαραίτητων μέτρων πυρασφάλειας στις εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Παράλληλα, οι επιθεωρήσεις και οι έλεγχοι για την τήρηση των αναγκαίων μέτρων θα συνεχιστούν στους Σχηματισμούς και τις Μονάδες της χώρας τις επόμενες ημέρες.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.