Δίκη Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη | Κατέθεσαν οι εισαγγελείς Ζαγοραιος και Παπαγεωργίου

Δίκη Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη |  Κατέθεσαν οι εισαγγελείς Ζαγοραιος και Παπαγεωργίου

Με τις καταθέσεις του αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Δημήτρη Παπαγεωργίου και αντεισαγγελέα Εφετών, Ηλία Ζαγοραίου, συνεχίστηκε η δίκη του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, στο Ειδικό Δικαστήριο. Ειδικότερα, ο κ. Παπαγεωργίου κατέθεσε πως:

"Δεν είχα δεχτεί εξωθεσμικές παρεμβάσεις από τον τότε αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλο. Δε γνωριζόμασταν με τον κ. Παπαγγελόπουλο, δεν έχουμε συνυπάρξει, αλλά είχαμε μόνον ένα χαιρετισμό σε κάποιο αγιασμό ή βασιλόπιτα. Δεν είχα αντιληφθεί, ούτε μου είχε αναφερθεί εξωθεσμική παρέμβαση από οποιονδήποτε δικαστικό ή εισαγγελικό λειτουργό. Η κ. Ράικου ποτέ δε μου ανέφερε κάτι, που να έχει σχέση με παρέμβαση Παπαγγελόπουλου. Το αίτημα της να φύγει από την Εισαγγελία Διαφθοράς αιφνιδίασε και μένα, όπως αιφνιδίασε και πολλούς άλλους. Η αιτία ή η αφορμή, για την οποία υπέβαλλε αίτηση για να φύγει, δε φαινόταν να έχει σχέση με παρεμβάσεις.".

Αντίστοιχα, ο κ. Ζαγοραίος ανέφερε πως: "Καμία παρέμβαση δε δέχτηκα από τον τότε υπουργό. Ποτέ. Για καμία, ούτε για υποθέσεις με μεγάλο κοινωνικό ενδιαφέρον, ούτε και για προσωπικές του υποθέσεις."

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.