Κορονοϊός | Αύξηση 40% στα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη και εκτόξευση ζήτησης για rapid και self test

Κορονοϊός | Αύξηση 40% στα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη και εκτόξευση ζήτησης για rapid και self test

 Στη Θεσσαλονίκη είναι αυξημένη η ζήτηση για τα rapid και self test στα φαρμακεία, ενώ παράλληλα αναφέρεται αύξηση του ποσοστού θετικότητας στον covid-19 κατά περίπου 40%. Τα στοιχεία αυτά καταγράφονται από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο της πόλης (ΦΣΘ).

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης, δήλωσε: «Μετά την αργία του Δεκαπενταύγουστου, η ζήτηση έχει εκτοξευτεί, ειδικά από συμπολίτες που επιστρέφουν από τις καλοκαιρινές τους διακοπές». Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου, πολίτες όλων των ηλικιών αναζητούν φαρμακεία για να υποβληθούν σε τεστ και περίπου πέντε στα οκτώ τεστ είναι θετικά στον κορονοϊό.

Το φαινόμενο αυτό είναι εξαιρετικά εμφανές, με φαρμακεία στη Θεσσαλονίκη να πραγματοποιούν κατά μέσο όρο οκτώ rapid tests ημερησίως, έναντι κανενός πριν ένα μήνα και κάποιοι πολίτες αγοράζουν ακόμη και 20 self tests ημερησίως, όταν πριν επέλεγαν ένα ή δύο. Παρά ταύτα, υπάρχει αρκετό απόθεμα για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες, σύμφωνα με τον κ. Ευγενίδη.

Οι πολίτες, συνήθως, επισκέπτονται τα φαρμακεία όταν παρουσιάζουν ελαφριά συμπτώματα όπως πονόλαιμο και καταρροή. Ο ΦΣΘ συνιστά στους πολίτες να παραμένουν προσεκτικοί, τηρώντας τους βασικούς κανόνες όπως η αποφυγή των συνωστισμών, το σωστό πλύσιμο και απολύμανση των χεριών, και το βήξιμο/φτέρνισμα στον αγκώνα, ειδικά όταν παρουσιάζονται συμπτώματα.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.