Μέσο ποσό 686 ευρώ για τις πρόσφατες συντάξεις του ιδιωτικού τομέα

Μέσο ποσό 686 ευρώ για τις πρόσφατες συντάξεις του ιδιωτικού τομέα

Το ποσοστό των συνταξιούχων στη χώρα, που ανέρχεται στο 34,8% ή 863.249 άτομα, είναι στην ηλικιακή ομάδα 51 - 70 ετών, επομένως βρίσκονται κοντά ή ακόμη και κάτω από το όριο συνταξιοδότησης, το οποίο είναι τα 67 χρόνια.

Παρόλο που βρίσκονται σε διαδικασία συνταξιοδότησης, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πολλοί εξ αυτών επιλέγουν την έξοδο από την εργασία χρησιμοποιώντας τις παλαιότερες ευεργετικές ρυθμίσεις που προέβλεπαν την αποχώρηση με λιγότερα έτη ασφάλισης. Αυτό, όμως, έχει επιπτώσεις στα μηνιαία τους εισοδήματα, τα οποία παρουσιάζουν σημαντική μείωση.

Συμφωνα με τα δεδομένα που παρέχει το σύστημα "Ήλιος" για τον Ιούλιο, οι πρόσφατες συντάξεις που εκδίδονται από τον ιδιωτικό τομέα, καταγράφονται με μέσο όρο περίπου 686 ευρώ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ασκηθεί περαιτέρω πίεση στα οικονομικά των συνταξιούχων.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η μέση μηνιαία σύνταξη γήρατος συνολικά ανέρχεται σε περίπου 790,57 ευρώ, που αντιστοιχεί σε σχεδόν 105 ευρώ περισσότερα από τις νεοεκδιδόμενες συντάξεις. Από τα δεδομένα του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων "Ήλιος" προκύπτει μια σημαντική ανισορροπία μεταξύ των ποσών που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα, με μέση σύνταξη περίπου 685,96 ευρώ, σε σύγκριση με τους αντίστοιχους του δημόσιου τομέα, με μέση σύνταξη περίπου 1.067,81 ευρώ.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.