Η Ρωσία προειδοποιεί για σκληρή αντίδραση σε πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Η Ρωσία προειδοποιεί για σκληρή αντίδραση σε πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Η Ρωσία προειδοποίησε ότι η πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα αντιμετωπιστεί ως απειλή από τη Μόσχα, η οποία θα αντιδράσει με σκληρό τρόπο. Σήμερα (10.7.2023), ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης, δήλωσε ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ασφάλεια της Ευρώπης και ότι η Μόσχα θα θεωρήσει αυτήν την εξέλιξη ως απειλή, γεγονός που θα απαιτήσει σκληρή αντίδραση.
Οι δηλώσεις του εκπροσώπου της ρωσικής κυβέρνησης έγιναν πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία, η οποία στοχεύει να εκφράσει αλληλεγγύη προς την Ουκρανία, χωρίς ωστόσο να αποδεχθεί ακόμα το Κίεβο ως μέλος της συμμαχίας.
"Είναι γνωστή η απολύτως σαφής και ακλόνητη θέση της Ρωσικής Ομοσπονδίας ότι η συμμετοχή της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στην ασφάλεια, σε μια ήδη ταραγμένη ασφάλεια στην Ευρώπη. Αυτό θα αποτελέσει πλήρη κίνδυνο και απειλή για τη χώρα μας και θα απαιτήσει μια σαφή και αποφασιστική αντίδραση από εμάς", δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.